Activiteiten

Afgelopen activiteiten

Bowlen Blok 1

In blok 1 zijn wij begonnen met het organiseren van activeit die bestond uit bowlen en eten. Het was een mooi moment voor de eerstejaars om de nieuwe klasgenoten te leren kennen en voor de ouderejaars leuk om elkaar weer te zien naar een lange zomervakantie. Het was een groot succes met veel aanmeldingen van zowel studenten van Toegepaste Wiskunde als van andere studenten. Na afloop van het bowlen is er een groep nog pizza gaan eten in het centrum van Delft. Ook hier waren veel mensen aanwezig en iedereen heeft zijn buik vol gegeten. Kortom, het was een goed begin van het nieuwe schooljaar!

Uitzending Pauw Blok 1

Dit jaar kwam Fibonacci met een primeur! Op 20 september gingen een aantal fibo-leden een uitzending van Pauw bijwonen in Amsterdam. PAUW is een informatief programma van de Vara, met Jeroen Pauw als host. In deze talkshow komen vele onderwerpen aanbod, denk hierbij aan politiek, cultuur en gezondheid. De leden werden eerst worden rondgeleid door de studio en daarna waren zij publiek bij de live-opnames. Het was voor de deelnemers leuk om te zien hoe het bij een programma achter de schermen gaat, hierdoor zal iedereen op een andere manier kijken naar dit soort producties. Ook was het leuk om aanwezig te zijn bij een live-opname en zijn er na afloop nog genoeg foto's gemaakt met de aanwezige bekende Nederlanders.

Lunch Blok 1

Voor ons was het niet moeilijk om te bedenken wat de eerste lunch van het jaar zou worden; namelijk de traditionele Fibonacci loempia's. De bekende formule bleek ook dit keer weer een overweldigend succes. Er waren zoveel gasten, dat de loempia's voor het einde van de lunch al uitverkocht waren. Gelukkig was er nog een noodvoorraad die gebruikt kon worden als dit het geval was, dus uiteindelijk heeft niemand Nova met een lege maag hoeven te verlaten!

Studiemiddag Blok 1

Helaas wordt elk blok afgesloten met een tentamenweek, zelfs voor studenten van Toegepaste Wiskunde! Om de leden van Fibonacci hier zo goed mogelijk op voor te bereiden organiseren wij een studiemiddag. Tijdens deze activiteit kunnen leden in een lokaal gebruik maken van oude tentamens die zijn gedoneerd aan Fibonacci door de leraren. Op deze manier kan iedereen zien hoe het tentamen eruit ziet en eventueel vragen stellen aan aanwezige leden die deze toets in het verleden al hebben gemaakt. Uiteraard werd dit gedaan onder het genot van koek en drinken. Wij hopen dat de tentamens hierdoor nog beter zijn gemaakt!

Aftertentamenborrel Blok 1

Om de zware tentamens op een goede manier af te sluiten heeft Fibonacci een borrel georganisseerd bij Nova. Deze borrel kon gebruikt worden om te vieren dat de tentamens goed waren gegaan of om even te vergeten hoe slecht het gegaan was. De borrel was een groot succes met veel alcoholische versnaperingen, frituursnacks, muziek en natuurlijk veel gezelligheid. Uiteindelijk is iedereen, ongeacht hoe de afgelopen gegaan was, met een glimlach naar huis gegaan!

Lunch Blok 2

Het tweede blok had de commissie besloten om eens een keer iets anders te doen dan de gebruikte loempia's. Daarom werd er dit blok onbeperkt oliebollen aangeboden. Er waren zowel oliebollen met als oliebollen zonder krenten, dus voor iedereen was er wat! Ondanks dat de opkomst iets tegenviel, waren de reacties positief. Door de vroege Fibollen (oliebollen) was iedereen in ieder geval al vroeg in de stemming voor de oliebollen bij oud en nieuw.

Stedentrip Blok 2

De grote activiteit in blok 2 was de stedentrip naar Utrecht. Na een gezellige reis in de trein naar Utrecht begonnen wij met een lekker drankje in een tappasrestaurent in het centrum van Utrecht. Hierna zijn wij rondgeleid in twee groepen door een meneer en een mevrouw. Met de opgedane kennis kon iedereen beginnen aan zijn vrije tijd in Utrecht. Voor de dames was dit het moment om te gaan shoppen en de mannen konden een lekker biertje gaan drinken. Bij het avondeten kwam iedereen weer bij elkaar en de AC had geregeld dat iedereen tapa's kon gaan eten en een fles wijn drinken. Ondanks dat de activiteit officieel was afgelopen, was de gezelligheid nog niet afgelopen. Een deel van de groep is nog doorgegaan tot de kleine uurtjes om Fibonacci te vertegenwoordigen in het nachtleven van Utrecht.

Beerpongtoernooi Blok 2

Om het blok qua activiteiten af te sluiten was er het eerste annuele beerpongtoernooi der S.V. Fibonacci! Er was een goede opkomst, want er stond veel op het spel; de roem en titel die voor een jaar verbonden zou blijven aan jouw naam. De teams werden ingedeeld in poules waarbij de nummers één van elke poule naar de halve finales doorstroomden. Ook was er nog een verliezersschema waar de nummers twee van elke poule konden strijden voor de plekken 5 t/m 8. Ondanks dat het gedurende de potjes steeds lastiger werd om de cups te raken, bleef het niveau hoog. Het was uiteindelijk een geslaagd toernooi en wij kunnen niet wachten tot de tweede editie van het annuele beerpongtoernooi der S.V. Fibonacci!

Mannen- Vrouwenactiviteit Blok 3

Dit blok leek het ons een leuk idee om de mannen en vrouwen van de vereniging hun eigen activiteit te geven. Op deze manier konden de onderwerpen besproken waar normaal niet vrij over gepraat kan worden. De vrouwen konden dit doen terwijl zij sportief aan het rollerskaten waren of tijdens het drankje dat daar gedronken is. Er waren geen gewonde vrouwen achter gebleven, dus wij kunnen wel zeggen dat het een succes was! Terwijl de vrouwen aan het skaten waren, zaten de mannen in het zonnetje te genieten van een high-beer. Wat er precies gedronken is, dat is een goede vraag, maar het staat wel vast dat het lekker bier was. Aan het einde van de dag mistten de mannen de vrouwen toch wel een beetje en andersom werden de mannen ook wel gemist, maar gelukkig kwam dat goed uit. Er was namelijk een gezamelijk diner geregeld waar een driegangen menu gegeten kon worden. Tijdens het eten werd er nog een presentatie gegeven waarin niemand (zelfs het bestuur) niet gespaard werd. Kortom, een leuke afsluiting van een leuke activiteit.

Aftertentamenborrel Blok 3

Dit blok was het weer tijd om lekker een biertje te gaan drinken met de medestudenten na afloop van de tentamens. Het was een ideaal moment om te vieren dat de tentamens voorbij zijn of om te vergeten dat de tentamens geweest zijn. Dit keer was het niet bij de gebruikelijke locatie NOVA, maar bij café Verderop in Delft. Er werd voor gezorgd dat iedereen voorzien was van drankjes!

Hawaii-SooS

Het is ook dit jaar weer tijd voor het bekendste feest dat mede georganiseerd wordt door Fibonacci! Door omstandigheden is het iets later op het jaar dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. Kom dus allemaal donderdag 18 mei in je mooiste Hawaii outfit naar NOVA toe om een hele avond los te gaan bij dit zomerse sfeer. Om er voor te zorgen dat de sfeer nog beter wordt is er voor gezorgd dat er genoeg palmbomen, zand en zelfs zee aanwezig is! Kom dus gezellig langs om een cocktail te drinken aanstaande donderdag 18 mei!

ALV met barbeque en feest

Zoals elk jaar heeft S.V. Fibonacci in juli haar Algemene Ledenvergadering. Ieder lid van S.V. Fibonacci is welkom op dit evenement. Tijdens deze vergadering is het 6de bestuur afgetreden en het 7de bestuur is ingetreden. Ook wordt het afgelopen jaar besproken met de leden en worden de eventuele verbeterpunten genoemd. Aansluitend aan de ALV is er een barbeque met een feest georganiseerd in Protheus. Alle leden van S.V. Fibonacci waren tegen een ledenprijs welkom. Niet-leden waren ook van harte welkom.