Elk blok organiseert Fibonnaci activiteiten voor zijn leden, en zo af en toe ook voor niet leden. Onder Activiteiten is informatie te vinden over de aankomende activiteiten.
Alle activiteiten behalve het Eerstejaarsweekend en de Studiereis worden georganiseerd door de Activiteitencommissie en de Commissaris Activititeiten, Louis Chamley. Zij zijn ervoor om te zorgen dat iedereen fantastische activiteiten mee kan maken met Fibonacci, dus kom vooral langs als je de kans krijgt!

Terugblik: Workshop Security Testing

Op woensdag 6 maart gaf Laurens Baardman van Computest een workshop over Security Testing. Hierbij werd de focus gelegd op het testen van de veiligheid van websites door ethisch te hacken.

De workshop begon met een uitleg hoe zogenaamde SQL- en PHP-injecties werken. SQL is een taal waarmee je een database kunt beheren en PHP is een scripttaal waarmee websites opgezet worden. Door codetaal in een invoerbox te plaatsen zoals de URL, kan het zijn dat de server deze code uitvoert. Hierdoor is het mogelijk dat de functionaliteit van de site aangepast wordt en kun je data inzien zoals de inloggegevens van de admin. Natuurlijk zijn er beveiligingen om dit te voorkomen, maar die zijn door een goede hacker te omzeilen. Het is dan wel illegaal om een website te hacken, maar om de veiligheid van een site te controleren is het belangrijk om het perspectief van de hacker te bekijken.

Als programmeren je ligt, dan is Toegepaste Wiskunde een goede achtergrond voor het ethisch hacken. Het belangrijkste is dat je in kan zien hoe een website opgebouwd is en waar de mogelijke zwakke punten zitten. Al met al is de workshop goed bevallen.

Terugblik: man/vrouw activiteit

Voor de man/vrouw activiteit zijn de mannen naar een bierproeverij bij Rootz in Den Haag gegaan. Hier zijn allerlei bieren geproefd waarbij een enkeling ook eruit kon halen waar het bier naar zou moeten smaken, ik proefde gewoon bier. We gingen om negen uur pas eten en hebben dus ruim de tijd gehad voldoende bier te proeven voordat we terug naar Delft gingen, wat het wel een gezellige boel maakte.

Terwijl de mannen om vier uur al begonnen met bier proeven gingen de vrouwen (en Yannick) om zes uur iets compleet anders doen. Namelijk, wijnproeven! Hiervoor waren zij ook in Den Haag geweest bij wijnhandel Avarez. Achteraf gingen zowel de mannen als de vrouwen (en Yannick) terug naar Delft om lekker met zijn allen te eten bij proeflokaal Sijgje. Hier hebben we lekker gegeten tot een uur of elf. Al met al was een geslaagde activiteit!