Foutmelding

• User warning: The following module is missing from the file system: file_entity. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /home/svfibona/domains/svfibonacci.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: visitorinfo. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /home/svfibona/domains/svfibonacci.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Het buddysysteem

Sinds het begin van het schooljaar 2016-2017 is het buddysyteem vanuit S.V. Fibonacci van start gegaan! Het buddysysteem koppelt een groep eerstejaars studenten aan twee tweedejaars studenten (de zogeheten buddy's). Wanneer een eerstejaars student een vraag of een probleem heeft waarmee diegene normaal gesproken naar een studieloopbaanbegeleider (SLB'er) zou gaan, kan de student dit eerst aangeven bij een van zijn of haar buddys. Vaak gaat het om simpele vragen die betrekking hebben op de voortgang van de studie, maar dit kan van alles zijn.

Het buddysysteem is een goede oplossing voor het vragenbombardement dat SLB'ers regelmatig via de mail over zich heen krijgen. Simpele vragen kunnen makkelijk door buddy's beantwoord woorden via whatsapp. Dit scheelt SLB'ers veel tijd. Gelijktijdig krijgen de eerstejaars contact met ouderejaars studenten, wat de kloof tussen beide partijen zal doen verkleinen... En dit is natuurlijk gunstig voor Fibonacci.

Studiemiddagen

Ieder blok organiseert S.V. Fibonacci een studiemiddag. Deze middag vindt een week voor de tentamenweek plaats. Tijdens deze studiemiddag zal Fibonacci een grote verzameling oude tentamens ter beschikking stellen om in te kijken of om mee te oefenen. Ook zal het bestuur (en vaak een aantal andere ouderejaars) aanwezig zijn tijdens de studiemiddag om te helpen met de stof of om eventuele vragen te beantwoorden. Tijdens het harde werken zullen de studenten ook worden voorzien van wat te eten en te drinken om het leren net wat dragelijker te maken.

Boekenpakket met korting bij VSSD

De VSSD is de Vereniging voor Studie- en Studentenbelangen te Delft, oftewel: de studentenvakbond van Delft! Wij zijn er voor alle studenten door studentenbelangen te behartigen. Dit doen we bij jullie Haagse Hogeschool, maar ook bij de Gemeente Delft, DuWo en in politiek Den Haag.

De VSSD is naast een studentenvakbond ook een non-profit organisatie. We verkopen namelijk ook boeken, studiematerialen en verzekeringen. Ook geven we (gratis!) juridisch advies.

Dit jaar geven we minimaal 50 euro korting op een eerstejaars boekenpakket, waarbij je van ons ook nog een gratis lidmaatschap bij je studievereniging krijgt!

Klik hier voor een directe link naar het pakket.

Ga snel naar vssdshop.nl, of kom langs bij ons in de Leeghwaterstraat 42. Natuurlijk weet je eigen studievereniging bestuur er ook alles vanaf!