Opdrachtgever:         ActuIT

Stageduur:                  5 maanden

Opleiding:                   HBO

Met ingang van:        Per direct

Profiel
Ben jij op zoek naar een klein bedrijf met alleen maar jonge enthousiaste mensen? Wil jij graag werken op een locatie vlakbij het Centraal Station Amsterdam of Eindhoven? Wil je veel vrijheid hebben om zelf een opdracht uit te voeren? Zoek je een opdracht waar in de praktijk meteen wat mee gedaan wordt? Dan is deze stage bij ActuIT misschien wel wat voor jou!

We zijn op zoek naar een HBO student die wiskundige en/of actuariële vakken gevolgd heeft. Je kunt jouw kennis met ondersteuning van ActuIT consultants inzetten om aan de slag te gaan met het onderzoeken welke alternatieven methodes gehanteerd kunnen worden voor berekeningen met grote scenariosets. We zoeken iemand die zelfstandig en initiatiefrijk is, en die gestructureerd kan werken.

Herken jij je in dit profiel en ben jij op zoek naar een bedrijf met leuke collega’s, voldoende uitdaging en veel ruimte tot eigen initiatief, neem dat contact met ons op! Wie weet kunnen we dan binnenkort met jou samenwerken!

ActuIT
De meeste Nederlanders zijn via hun werkgever aangesloten bij een pensioenfonds en bouwen zo pensioen op. Iedere pensioenregeling in Nederland is uniek in de wijze waarop de hoogte, duur en voorwaarden van pensioen worden vastgesteld. ActuIT heeft het softwarepakket Futurama ontwikkeld. Futurama kan bijvoorbeeld gebruikt worden om zo’n pensioenregeling van een pensioenfonds te modelleren. Vervolgens kan dit ook op een website getoond worden. Een dergelijke website wordt een pensioenplanner genoemd. Een deelnemer van het pensioenfonds waarvoor een pensioenplanner is gemaakt kan op deze pensioenplanner zien hoeveel pensioen hij krijgt als hij met pensioen gaat, maar ook bijvoorbeeld als hij eerder met pensioen gaat.

Stage opdracht
Een van de mogelijkheden van Futurama is om in korte tijd grote scenariosets te kunnen doorrekenen. Voor bijvoorbeeld pensioenproducten met premieovereenkomst (DC-pensioen) worden berekeningen gemaakt op basis van grote scenariosets met 1000 of 2000 scenarios. Om de uitkomsten van alle scenarios te kunnen communiceren richting een consument worden vaak een aantal percentielen genomen om een pessimistich, gemiddeld en optimischtisch beeld weer te geven van de uitkomsten. Dit soort berekeningen kosten veel meer tijd dan berekeningen van klassieke pensioenproducten (DB-pensioen) waarbij niet met grote scenariosets gerekend wordt.

Zijn er alternatieven om grote scenariosets de door te rekenen? Bijvoobeeld vooraf percentielen van de scenariosets bepalen. Wat zijn de effecten hiervan op de uitkomsten?

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nordin Bensi Ali, tel 020-5304760 of nordin.bensiali@actuit.nl