Opdrachtgever:          ActuIT

Stageduur:                 5 maanden

Opleiding:                   HBO

Met ingang van:         Per direct

Profiel
Ben jij op zoek naar een klein bedrijf met alleen maar jonge enthousiaste mensen? Wil jij graag werken op een locatie vlakbij het Centraal Station Amsterdam of Eindhoven? Wil je veel vrijheid hebben om zelf een opdracht uit te voeren? Zoek je een opdracht waar in de praktijk meteen wat mee gedaan wordt? Dan is deze stage bij ActuIT misschien wel wat voor jou!

We zijn op zoek naar een HBO student die wiskundige en/of actuariële vakken gevolgd heeft. Je kunt jouw kennis met ondersteuning van ActuIT consultants inzetten om aan de slag te gaan met het onderzoeken van de effecten van het nieuwe pensioenakkoord. We zoeken iemand die zelfstandig en initiatiefrijk is, en die gestructureerd kan werken.

Herken jij je in dit profiel en ben jij op zoek naar een bedrijf met leuke collega’s, voldoende uitdaging en veel ruimte tot eigen initiatief, neem dat contact met ons op! Wie weet kunnen we dan binnenkort met jou samenwerken!

ActuIT
De meeste Nederlanders zijn via hun werkgever aangesloten bij een pensioenfonds en bouwen zo pensioen op. Iedere pensioenregeling in Nederland is uniek in de wijze waarop de hoogte, duur en voorwaarden van pensioen worden vastgesteld. ActuIT heeft het softwarepakket Futurama ontwikkeld. Futurama kan bijvoorbeeld gebruikt worden om zo’n pensioenregeling van een pensioenfonds te modelleren. Vervolgens kan dit ook op een website getoond worden. Een dergelijke website wordt een pensioenplanner genoemd. Een deelnemer van het pensioenfonds waarvoor een pensioenplanner is gemaakt kan op deze pensioenplanner zien hoeveel pensioen hij krijgt als hij met pensioen gaat, maar ook bijvoorbeeld als hij eerder met pensioen gaat.

Stage opdracht
Politiek, werkgevers en vakbonden bereikten in juni 2019 een akkoord over een nieuw pensioenstelstel. Een aantal afspraken zijn al duidelijk, andere nog niet. Een voorbeeld van een van de afspraken is dat de AOW leeftijd verandert. Deze zal de komende tijd minder snel omhoog gaan.

De aangepaste AOW leeftijd en andere afspraken zullen effect hebben op de pensioenen nu en in de toekomst voor verschillende leeftijdscategorieën. Maar ook voor bijvoorbeeld verschillende beroepen, regelingen, salarissen etc. Doel van de opdracht is om te onderzoeken wat het effect van het nieuwe pensioenakkoord is op de pensioenen gekeken naar de verschillende factoren die hierin meespelen.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nordin Bensi Ali, tel 020-5304760 of nordin.bensiali@actuit.nl