Opdrachtgever:          ActuIT

Stageduur:                 5 maanden

Opleiding:                   HBO

Met ingang van:         Per direct

Profiel
Ben jij op zoek naar een klein bedrijf met alleen maar jonge enthousiaste mensen? Wil jij graag werken op een locatie vlakbij het Centraal Station Amsterdam of Eindhoven? Wil je veel vrijheid hebben om zelf een opdracht uit te voeren? Zoek je een opdracht waar in de praktijk meteen wat mee gedaan wordt? Dan is deze stage bij ActuIT misschien wel wat voor jou!

We zijn op zoek naar een HBO student die wiskundige en/of actuariële vakken gevolgd heeft. Je kunt jouw kennis met ondersteuning van ActuIT consultants inzetten om aan de slag te gaan met het optimaliseren van de matrix formulebibliotheek van Futurama. We zoeken iemand die zelfstandig en initiatiefrijk is, en die gestructureerd kan werken.

Herken jij je in dit profiel en ben jij op zoek naar een bedrijf met leuke collega’s, voldoende uitdaging en veel ruimte tot eigen initiatief, neem dat contact met ons op! Wie weet kunnen we dan binnenkort met jou samenwerken!

ActuIT
De meeste Nederlanders zijn via hun werkgever aangesloten bij een pensioenfonds en bouwen zo pensioen op. Iedere pensioenregeling in Nederland is uniek in de wijze waarop de hoogte, duur en voorwaarden van pensioen worden vastgesteld. ActuIT heeft het softwarepakket Futurama ontwikkeld. Futurama kan bijvoorbeeld gebruikt worden om zo’n pensioenregeling van een pensioenfonds te modelleren. Vervolgens kan dit ook op een website getoond worden. Een dergelijke website wordt een pensioenplanner genoemd. Een deelnemer van het pensioenfonds waarvoor een pensioenplanner is gemaakt kan op deze pensioenplanner zien hoeveel pensioen hij krijgt als hij met pensioen gaat, maar ook bijvoorbeeld als hij eerder met pensioen gaat.

Stage opdracht
Futurama maakt gebruik van een formulebibliotheek, met daarin een sectie over matrixformules. In een eerdere stage-opdracht is in kaart gebracht welke van deze matrix-formules eigenlijk overbodig zijn en geïntegreerd zouden kunnen worden in bestaande ‘normale’ formules. Een voorbeeld is de ‘Addmatrices’ formule die functioneel identiek is aan ‘Add’ (de reden dat er een aparte formule is, is dat de performance daarvan veel beter is).

We willen een abstractielaag over deze formules leggen, zodat de broncode eventueel automatisch gegenereerd kan worden. Met andere woorden: ‘Addmatrices’ gaat verdwijnen, maar in de broncode wordt er voor gezorgd dat er geen performance verlies optreedt.

Deel- of vervolgopdrachten:

  • Bij uitbreiding zou deze abstractielaag over alle formules kunnen worden gelegd, waardoor de performance verder verbeterd
  • De automatisch gegenereerde formules kunnen gebruik maken van parallellisering, waardoor de performance nog verder verbetert.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nordin Bensi Ali, tel 020-5304760 of nordin.bensiali@actuit.nl